16.1.09

El fum és fatal


Estic molt d'acord amb aquesta publicitat que crida l'atenció d'aquesta manera.. en general, estem mancats d'informació i si volem deixar un hàbit de fumar hem de tenir grans raons per fer-ho. Tothom sap lo que li convé i el que no, el més important és conscienciar al personal i per això estem els que volem canviar el món. Està molt bé que sapiguem que la cigarreta de tabac porti la tira de substàncies nocives, però que el fum ens perjudiqui a tots, encara és més curiós.. perquè són coses que no se solen pensar o no se li dóna tanta importància.
Per això m'he documentat del que produeixen les substàncies tòxiques per el nostre organisme:
Arsènic-> s'ha utilitzat com un verí al llarg de la història. Es creu que Napoleó va morir així després d'analitzar el seu cabell on es va trobar aquest metall pesat.
El consum de begudes alcohòliques n’augmenta l’efecte nociu del fenol i del benzè.
El benzè que també el trobem a les laques, barnissos, en colorants, en el cuir artificial i en alguns medicaments ens pot causar: efectes nocius en la mèdul.la òssia i pot causar una disminució de glòbuls vermells, lo qual ens serà més fàcil tindre una anèmia. També pot produir hemorràgies i danys en el sistema immunitari fent-nos més propers a patir malalties infeccioses o d'altres per immunosupressió.
Poloni 210, substància radioactiva que es troba en les cigarretes però en dosis petites, òbviament. Però és fantàstic si volem una mort lenta.. i acabar com l'espia rus Alexander Litvinenko el 2006. I encara més preocupant és saber que les tabaqueres coneixen aquesta dada des de fa dècades (40anys) i han procurat ocultar-la.
Acetona, sí, lo que porta el esmalt d'ungles això conté el fum del tabac i la cigarreta.
Cianur: és fulminant per una mort ràpida, en pocs minuts entres en convulsions i no calen grans dosis.. bloqueja la cadena respiratòria i a les cèl.lues no els hi arriba oxigen.
DDT(Dicloro-difenil-tricloroetano) afecta al sistema nerviós central i perifèric i és tòxic per el fetge.
Naftalina: disminueix el número de glòbuls rojos.--> anemia hemolítica!--> a les cèl.lules els hi arriba menys oxigen --> possible càncer!!!
Amoniac--> irrita i crema totes les mucoses del cos per on hi passa.
Butà--> si s'inhala en casos aguts ens produeix somnolencia.
Nicotina--> principal causant de l'adicció al tabac. També s'utilitza com a insecticida, és estimulant. En el tomàquet, patata, pebrot i albergínia n'hi ha petites quantitats. També apareix en les fulles de la planta de la coca.
Quitrà--> responsable del enfisema, bronquitis crònica i càncer de pulmó.
El plom ingerit en qualsevol de les seves formes és altament tòxic. Els seus efectes solen sentir-se després d'haver-se acumulat en l'organisme durant un període de temps. Els símptomes d'enverinament són anemia, debilitat, restrenyiment i paràlisi en canells i turmells. Les escates de pintures amb base de plom i les joguines fabricades amb compostos de plom estan considerats com molt perillosos per als nens, per als quals el plom resulta especialment nociu, fins i tot a nivells que abans es consideraven innocus. El plom pot produir disminució de la intel·ligència, retard en el desenvolupament motor, deterioració de la memòria i problemes d'audició i equilibri. En adults, el plom pot augmentar la pressió sanguínia. En l'actualitat, els enverinaments per plom es tracten administrant una sal de sodi o calci de l'àcid etilendiaminotetraacétic (EDTA). El plom s'elimina de l'organisme desplaçant el calci o el sodi i formant un complex estable amb EDTA que s'evacua per l'orina.
Metanol --> afecta al sistema nerviós central, visió borrosa, ceguera, toxicitat.
Des d'aquí animo a tota persona fumadora que deixi el tabac definitivament.

10.1.09

Manipulació ?!

El trimestre passat vaig estar fent un treball sobre la radiació que produien els mòbils, em vaig estar documentant sobre el tema i vaig trobar en la revista Discovery Salud http://www.dsalud.com/ - una de les revistes que fa una crítica més potent sobre la medicina convencional un tema sencer dedicat sobre els últims estudis que s'havien dut a terme i els quals arribaven a unes conclusions tremendes. A continuació, us escric les "curiositats" o les coses que em van cridar l'atenció i que més gràcia em va fer, a vere que us sembla, després d'això penseu si estem ben informats o no.. si son interessos el que mou la informació o és una informació objectiva, clara, científica i transparent..

Þ Los teléfonos celulares son regulados por la Federal Communications Commission y usted puede encontrar en el empaque de muchos teléfonos nuevos, un número llamado el Specific Absorption Rate, o SAR, el cual se usa para indicar la tasa a la cual la energía es absorbida por el cerebro de ese modelo en particular.

Þ En Estados Unidos es obligado el etiquetado de los teléfonos móviles de manera similar al tabaco. Cada nuevo modelo de teléfono indica el nivel de radiación emitida para informar del riesgo.

Þ La radiación emitida por el móvil es 10.000 veces por encima de los valores que alteran en el encefalograma del usuario medidos a 30 cm de distancia.

Þ Muchos municipios han solicitado a la Asociación de Estudios Geobiológicos (GEA), la realización de un mapa de radiación de microondas o solicitando asesoría técnica para la elaboración de ordenanzas que limiten la proliferación de las antenas repetidoras. En algunos países europeos, conscientes del peligro del uso prolongado y habitual de los teléfonos móviles, han llegado a regular, en el entorno laboral, el uso de estos aparatos, evitando, reduciendo o regulando la duración y las formas de su utilización.

Þ No se recomienda comprar móviles a niños menores de 12 años de edad.

Þ Nuevo dispositivo descubierto que parece proteger de las radiaciones del móvil

9.1.09

Benvinguda

Abans que res: Escriuré en català, espero que a ningú li sapiga greu i espero que als del meu poble els hi faci gràcia. Tantmateix això em limitarà a que la gent vegi el meu bloc, bé, potser sí, però de moment la cosa es quedarà així.

M'he decidit a estrenar-me avui, sí.. i donar-me a conèixer en aquest mar tant petit d'internet,.. encara no tinc molt decidit com faré aquest bloc.. com enfocar-ho, bé... sobre la marxa, ho aniré provant. Espero que els que em llegiu almenys no us faci perdre el temps i si és així, mala sort, però la intenció és aprendre entre tots i posar un granet de sorra en aquest món tant meravellós.
Bé, en el meu perfil podreu veure qui sóc.. espero que la persona que surt amb mi no li sapiga greu que surti.. :) en fi, agrair aquesta gent de google que fan que joves com nosaltres, inadaptats, desconcertats.. poguem dir la nostra. Una salutació i endavant!