31.8.09

Reeducació alimentària

Estem rodejats d'informació arreu, per el que fa a l'alimentació i l'estètica: anuncis a la tele que t'ho posen tot tant fàcil per aprimar-te com per perdre cel.lulitis com per deixar de picar entre els àpats, revistes que semblen tenir la dieta miraculosa, gent que et parla de tal medicament o altre... sembla molt fàcil? una pastilleta i ja m'hi cap el bikini... això està molt bé per els que ja els hi va bé fer seguint la mateixa vida de sempre i a l'estiu següent tornaran a fer el mateix.
Bé, en tot cas, que quedi dit que el cos funciona els 365 dies de tot l'any i no només els tres mesos que dura l'estiu per si algú s'havia oblidat. Així que per qui tingui ganes de cuidar-se durant tot l'any, per mi, la reeducació alimentària és l'única cosa assequible que no costa cap duro però potser costa més constància i valentia. Es resumiria en aquests punts més importants:


· Incrementar la fibra a la dieta juntament amb l’aigua. Més hortalisses i verdures, cereals integrals, fruits secs, llegums i fruita.

· Beure fins a 2,5 litres diari d’aigua.

· No prendre més de 4 ous a la setmana.

· Preferir el peix abans que la carn. Acompanyar la proteïna animal amb fibra (amanida, verdures, hortalisses preferentment).

· Utilitzar sempre oli d’oliva verge de bona qualitat.

· Coccions lleugeres: papillote, vapor, forn, a la planxa, bullit.

· Utilitzar poca sal en les coccions i evitar embotits i aliments precuinats que sempre porten molta sal i additius alimentaris.

· Evitar bolleria, pastisseria; aliments rics en greixos saturats, grasses transformades, sucres i additius que sobrecarguen al fetge.

. I com a mínim, caminar cada dia entre 3/4 d'hora i una hora.