8.2.10

Aplicació de la dietètica a la vida diària.


M'han suggerit que expliqués aquesta notícia -http://www.3cat24.cat/noticia/502385/societat/Tenir-una-alta-taxa-de-sucre-a-la-sang-ajuda-a-controlar-les-decisions-impulsives- pel meu blog i crec que certament, és interessant.
La notícia fa referència a un estudi fet per la Universitat de Dakota del Sud, el qual arriba a la següent conclusió: "tenir un nivell alt de sucre en sang ajuda a controlar les decisions impulsives". Segons l'estudi hi ha una relació entre les reserves d'energia del cos (la glucosa té molt a veure) i el pensament.
Així doncs per prendre una decisió correcta es suggereix haver menjat alguna cosa prèviament que contigui sucres/glucosa, això farà que no caiguem en la impulsivitat i ens equivoquem.
Estar moltes hores sense menjar fa que tinguem hipoglucemies (nivelles de sucre baixos en sang), i alguns dels símptomes que aquesta provoca és la falta de concentració, dificultat d'aprenentatge i cansament. Per tant, té sentit que menjar algún aliment ric en glucosa (suc de fruites, un parell de galetes, un plat de macarrons, etc) ens ajudi a encertar en les decisions.

Crec que el millor d'aquesta notícia és el canvi de perspectiva que planteja per a la dietètica on es relaciona la dietètica i la vida diària, cosa que no estem acostumats ja que es sol relacionar més amb la salut o la malaltia. Crec que necessitem notícies com aquestes en les que tothom s'hi sent implicat, ja que la vida és plena de decisions.