7.4.09

31 de març, Dia Mundial de Càncer de Còlon i Recte

Aquest tipus de càncer no sempre sol donar síntomes com sang en les femtes, estrenyiment crònic, dolors abdominals sense cap causa aparentment, cansament, vòmits, falta de pes,..
així que més que mai s'ha de fer prevenció.

Se sap que dintre de les causes; una de les més importants, per no dir la més important és la dieta.

Entenem que no podem modificar l'entorn on vivim si aquest és contaminat com diuen els que en saben, però si que podem fer que no vagi a més.
Així que si durant un temps no hem fet una dieta equilibrada, si hem estat angustiats, estressats; hem de dir prou i saber començar.
Sé que és molt cansat dir sempre el mateix, però si estem sans per dins el nostre cos ho agrairà i tot ens anirà millor.
Sembla a ser que la salut, no la podem comprar, però com tot arribarà, amb la genètica i els seus avanços amb les cèl.lules mare sembla a ser que els més rics se'n podran salvar de les malalties més greus. Bé, la ciència és un cavall que ha d'avançar però nosaltres tenim la ètica per decidir el que volem per el nostre cos. Aquí hi ha un debat molt interessant per fer.

D'altra banda, no tenim cultura de prevenir, i costa molt donar consells dietètics per les persones que aparentment estan sanes i tot els hi va bé, però només així podrem evitar els extrems i les actuacions exagerades que pot ser ja no hi som a temps.

Encara que fós un moment, tots hauriem de replantejar-nos què volem, ja no parlo del que volem a altres nivells de la vida, però aquests estan totalment vinculats amb els nostres propis que és bàsicament la salut; la única cosa que ens pertoca a nosaltres mateixos.

Deixar a mans la salut de cadascú, major d'edat, és una decisió molt important, per això, sembla que els humans estem poc evolucionats i hem de fer un pas endavant, per dir que amb la salut nostra, amb la mesura del que poguem, és nostra.

No hi ha res més injust a la vida, que succeixen coses que les haguessim pogut evitar; així que per què no deixar d'abusserar del bistec amb patates i donar-nos el plaer de menjar una poma? ja no dic ecològica, però una poma.

Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada