8.2.10

Aplicació de la dietètica a la vida diària.


M'han suggerit que expliqués aquesta notícia -http://www.3cat24.cat/noticia/502385/societat/Tenir-una-alta-taxa-de-sucre-a-la-sang-ajuda-a-controlar-les-decisions-impulsives- pel meu blog i crec que certament, és interessant.
La notícia fa referència a un estudi fet per la Universitat de Dakota del Sud, el qual arriba a la següent conclusió: "tenir un nivell alt de sucre en sang ajuda a controlar les decisions impulsives". Segons l'estudi hi ha una relació entre les reserves d'energia del cos (la glucosa té molt a veure) i el pensament.
Així doncs per prendre una decisió correcta es suggereix haver menjat alguna cosa prèviament que contigui sucres/glucosa, això farà que no caiguem en la impulsivitat i ens equivoquem.
Estar moltes hores sense menjar fa que tinguem hipoglucemies (nivelles de sucre baixos en sang), i alguns dels símptomes que aquesta provoca és la falta de concentració, dificultat d'aprenentatge i cansament. Per tant, té sentit que menjar algún aliment ric en glucosa (suc de fruites, un parell de galetes, un plat de macarrons, etc) ens ajudi a encertar en les decisions.

Crec que el millor d'aquesta notícia és el canvi de perspectiva que planteja per a la dietètica on es relaciona la dietètica i la vida diària, cosa que no estem acostumats ja que es sol relacionar més amb la salut o la malaltia. Crec que necessitem notícies com aquestes en les que tothom s'hi sent implicat, ja que la vida és plena de decisions.

2 comentaris:

  1. estic plenament d'acord. Fins a uns nivells de sucres globals no superiors als 90 grams diaris.
    També diuen que la cafeïna ajuda a aconseguir una major concentració. L'efecte la cafeina és més immediat que el del te, per exemple. La teïna afecta més al sistema nerviós, però de forma més perllongada durant el dia.

    OSKI BROWN

    ResponElimina
  2. kina alegria llegir-te per aki, Òscar!! gràcies, això del té i el cafè no ho sabia! merci per l'aportació! :) un peto! :D

    ResponElimina