17.7.10

El missatge dels colors dels aliments


Avui parlava amb una persona propera d'aquest tema i hem arribat a la mateixa conclusió: tot allò que té color, té vida i dóna fruits. Sembla poesia, però és perfectament aplicable a la Dietètica i a la Nutrició, ens criden l'atenció els colors de les fruites amb els cridaners vermells de les maduixes, el taronja imponent i blaus tranquilitzadors... entre altres.

Tot i els colors que ens criden l'atenció, falta educació nutricional: coneixem la mítica informació de "5 racions diàries de les verdures, les hortalisses i les fruites" però tot i així els estudis poblacionals ens indiquen que no és així.

Per què si ens criden tant els colors deixe'm perdre la oportunitat d'assaborir-lo de ple?


Lés últimes dècades ens han arrebossat d'informació sobre els antioxidants d'aquests aliments i la importància d'aconseguir-los diàriament. No cal buscar cap suplement miraculós que ens ho garanteixi la correcta aportació d'aquests, només cal prestar atenció als colors.


El pas dels anys és una contínua oxidació de les nostres cèl.lules, ningú ho frenerà el pas del temps... peròpodem escollir d'alguna manera quants anys volem viure de forma conscient. Ho tenim fàcil. Atrevim-nos!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada