30.9.09

Raons per les que es recomana prendre l'alga Espirulina

1- Augmentar el rendiment en el treball, estudis i esport

2- Per reforçar les defenses del organisme

3- En convalescències

4- Durant i després del embaràs

5- En la menopausia

6- Per a la salut de la pell, cabell i ungles

7- Per a depurar l'organisme

8- En cures de dejú i purificació

9- Per augmentar el benestar general

10- Per a la regeneració- recuperació després de grans esforços

11- Com a reforç en dietes d'aprimament.

31.8.09

Reeducació alimentària

Estem rodejats d'informació arreu, per el que fa a l'alimentació i l'estètica: anuncis a la tele que t'ho posen tot tant fàcil per aprimar-te com per perdre cel.lulitis com per deixar de picar entre els àpats, revistes que semblen tenir la dieta miraculosa, gent que et parla de tal medicament o altre... sembla molt fàcil? una pastilleta i ja m'hi cap el bikini... això està molt bé per els que ja els hi va bé fer seguint la mateixa vida de sempre i a l'estiu següent tornaran a fer el mateix.
Bé, en tot cas, que quedi dit que el cos funciona els 365 dies de tot l'any i no només els tres mesos que dura l'estiu per si algú s'havia oblidat. Així que per qui tingui ganes de cuidar-se durant tot l'any, per mi, la reeducació alimentària és l'única cosa assequible que no costa cap duro però potser costa més constància i valentia. Es resumiria en aquests punts més importants:


· Incrementar la fibra a la dieta juntament amb l’aigua. Més hortalisses i verdures, cereals integrals, fruits secs, llegums i fruita.

· Beure fins a 2,5 litres diari d’aigua.

· No prendre més de 4 ous a la setmana.

· Preferir el peix abans que la carn. Acompanyar la proteïna animal amb fibra (amanida, verdures, hortalisses preferentment).

· Utilitzar sempre oli d’oliva verge de bona qualitat.

· Coccions lleugeres: papillote, vapor, forn, a la planxa, bullit.

· Utilitzar poca sal en les coccions i evitar embotits i aliments precuinats que sempre porten molta sal i additius alimentaris.

· Evitar bolleria, pastisseria; aliments rics en greixos saturats, grasses transformades, sucres i additius que sobrecarguen al fetge.

. I com a mínim, caminar cada dia entre 3/4 d'hora i una hora.

6.7.09

L'acidesa té importància

Hi ha situacions al llarg de la vida que podem tenir una mica o més de refluxe esofàgic, una de les situacions fisiològiques és durant l'embaràs, el fetus pressiona contra l'estómac i el sistema digestiu es situa més amunt que el normal, en principi com és una situació temporal, no s'ha de preocupar sempre que aquest no sigui molt pronunciat. La alimentació juga un paper molt important per prevenir i per tractar-ho, cada cas és diferent, sobretot en el cas que hi hagi obesitat serà important baixar de pes ja que si es persisteix aquesta situació pot haver molta inflamació de l'esòfag i petites ulceracions que poden sangrar si no es tracta, sobretot obesitat abdominal.
Com sempre, la prevenció és el millor que podem fer, per tant, serà tant important tenir una bona salut intestinal (flora intestinal equilibrada), no abusar d'aliment molt precuinats, fregits, aliments molt greixosos i aliments que costin molt de pair i deixar les presses.
Per això, entre altres motius, és tant important menjar relaxat i a poc a poc, en un entorn favorable. Menjar sempre pendent del que menjem, evitar les distraccions i menjar en companyia de les persones que estimem.

Aliments contra l'acidesa
Pinya i el seu suc
Papaia i el seu suc
Suc de col
Suc de patata
Patata bullida o asada, en puré
Plàtan i banana
Civada
Tapioca
Arròs cuit
Blat de moro cuit
Tofu (si es tolera bé, però consultar en embaràs)
Xirimoia
Olis (els aliments greixosos no son recomanats, però si l'oli d'oliva)
Pastanaga, albercocs, pressecs, carbassa, mango
Alvocat
Chucrut (col fermentada)
Genjibre (en embaràs no és aconsellable)
Llevat de cervessa
Germen de blat

Aliments no recomanats per l'acidesa
begudes alcoholiques
begudes en gas: sifo, refrescs, coles
Begudes estimulants: cafe, te, mate, cola
Refrescs
Xocolata
Aliments molt greixos: mayonesa, mantequilles, margarines, llet, formatges curats, pastissos
All i ceba
Tomàquet
Carn per ser un aliment molt proteic, però tampoc treure'l de la dieta ja que és interessant per el ferro, sobretot en casos d'embaràs.
Pendre'l barrejat amb aliments que millorin acidesa (liista anterior).
Excés de sucres: aliments precuinats, galetes, pastissos, caramels, etc
Cítrics (tronges, llimones, llimes, mandarines)
Gelats (el fred intens produeix vasconstricció i falta de rec sangiono de la mucosa de lestomac, però això en casos que hi hagi una gastritis). En tot cas, no abusar-ne per l'excés de sucres i si són molt gelats.
Especies picants
Llet (al principi calma l'acidesa però fa un efecte rebot posterior)
Menta pot ser causant de l'acidesa.

Tot dependrà de cada cas en particular, sobretot estar relaxat mentre es menja i si ens estirem al llit o al sofà, no repenjar-nos sobre el cantó dret (perquè és fàcil que els aliments pujin cap a l'esòfag) . Millor dormir sobre el cantó esquerre si fa poc que s'ha menjat.

Plantes antiespasmodiques i digestives:
Menta
Hierba Luisa
Poleo
Manzanilla
Rabo de gato (cicatritzant a nivell digestiu)
Condurango (protectora de la mucosa fástrica, cicatritzant, estomacal)
Regalèssia (en embaràs millor no donar-ho, tot i així consultar-ho). --> es antiulcerosa, antiinflamatoria, cicatritzant, antiespasmodica
Farigola (antiinfecciós)
Propolis (antiinfecciós, antiinflamatori)
Arcilla (protegeix la mucosa, antiinflamatoria)
Aloe Vera (cicatritzant)

OLIGOTERAPIA: --> hi ha uns comprimits que es venen de Soria Natural (casa comercial) PHO. Millor pendre-ho abans dels àpats i si hi ha dolor durant es menja. Però preguntar a la herboristeria perquè cada un té una funció diferent.

En embaràs crec que no hi ha contraindicació, però consultar-ho!


Si hi ha inflamació de les mucoses del esòfag: Cobre (antiinfecicós, atiinflamatori)
manganes- cobre (antiinfecciós, antiinflamatori). Son dos oligoelements junts.
zinc (protegeix i renova les mucoses)
cobre-or-plata (antiinflamatori, estimula el sistema inmunològic)

Vitamines i bioflavonoides
vitamina B2: manté la integritat de les mucoses, les conserva i les repara
vitamina B6: manté la integritat de les mucoses, les conserva i les repara
vitamina C: consolida els capilars de les genives i de les mucoses, antihemorràgica
vitamina A: antiinfecciosa i reforça les mucoses
vitamina E : protegeix i renova les mucoses
vitamina K: antihemorràgica
Bioflavonoides: juntament amb la vitamina C ajuda a curar i a prevenir que les mucoses sangrin. Son a més, antiinflamatoris, antiinfecciosos i antioxidants.

3.6.09

Pautes dietètiques i vida saludable per pujar l'ànim


· Aconsellem aliments precursors de la serotonina o rics en triptòfan : ous, lactis, peixos, carns, llegums (soja), fruits secs, fruites (plàtan, pinya, alvocat) i xocolata.

· Aliments rics en magnesi: plàtans, nous, llegums, verdures de fulla verda, cereals integrals, germen de blat, cacao.

· Alimentació rica en vitamines del complexe B (verdures de fulla verda, germen de blat, carns, peixos, ous, llegums, algues, jalea real, fruts secs, làctics, llevat de cervesa i cereals integrals (avena)).

· Aliments rics en zinc com germen de blat, formatges, rovell de l’ou, sardines, carn magra.

· Els làctics per la casomorfina que contenen ajuden a tranquil·litzar a la persona reduint la ansietat.


· Les endorfines després del exercici físic ajuda a millorar l’estat d’ànim.

· Augmentar el consum d’ aigua fins 2.5 l al dia. La astènia es pot agreujar si es beu poca aigua al llarg del dia.


· Sortir a caminar en hores de llum del Sol. El Sol és un antidepressiu natural.

· Evitar bolleria industrial, aliments precuinats, evitar fregits, embotits, conserves i greixos saturats. Son aliments rics en grasses transformades, sucres, sal i additius. En el moment ajuden a millorar l’estat d’ànim però són aliments desaconsellats ja que després fan un hipoglucèmia reactiva.


· No saltar-se cap àpat


Molts cops en situacions de depressió no es digereix bé els aliments , per tant:

Suc de pinya i papaia 20minuts abans dels àpats

1.5.09

Alimentació i càncer


Article publicat a http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=1977

Alimentos para combatir el cáncer


Los llamados alimentos para combatir el cáncer son los que tienen un altísimo contenido en antioxidantes o que fortalecen nuestro sistema inmunológico. Hablamos de alimentos que solemos tener a nuestra disposición pero a los que no damos importancia.
Es verdad; el cáncer es una enfermedad que se adueña de tu cuerpo, si no lo sabemos frenar a tiempo puede acabar con nosotros. Así que es una lucha interna que nos pone en un destino o en otro.
Cuando nos dan la fatídica noticia
Es un horror cuando te dan la noticia y se la comunicas a tus seres queridos, cuando el médico no sabe muy bien cómo va a reaccionar tu organismo a ciertas terapias, nos damos cuenta de lo frágil que somos. Así lo cuenta muchas veces una persona muy cercana a mí, cuando lo fueron a buscar a la habitación del hospital para llevarlo al quirófano; la vez que tuvo más miedo.
¿Además de la quimioterapia podemos hacer algo más?
Ya se conocen las terapias convencionales (quimioterapia, inmunoterapia, radioterapia, cirugía...), pero lo que no sabemos es la poderosa medicina que llevan nuestros alimentos y que está en las manos de todos hacer una prevención día a día.
Alimentos que ayudan a luchar contra el cáncer
A continuación, propongo alimentos que ayudan a luchar contra el cáncer, ya sea porque éstos aumentan nuestras defensas, porque promueven al suicidio de las células cancerosas, bien son alimentos antiinflamatorios, alimentos que frenen el crecimiento del tumor y otros que nos ayudan a eliminar sustancias tóxicas cancerígenas.



  • Cúrcuma: es el antiinflamatorio natural más potente que se conoce. Es una especia milenaria de Asia. La curcumina inhibe el crecimiento de tumores de: colon, estómago, hígado, mama, ovarios y leucemia.Se recomienda usarla con una pimienta negra o disolverla con aceite de linaza o de oliva de buena calidad para absorberse mucho mejor. Actualmente también se vende la cúrcuma en capsulas; siempre mejor biológica.

  • Jengibre: antiinflamatorio, antioxidante y depurativo hepático. Es un alimento para una dieta contra el cáncer gracias al gingerol que es uno de los fenoles que hacen que tenga su sabor particular.

  • Verduras crucíferas: son un claro ejemplo de que conseguir alimentos que ayudan a luchar contra el cáncer no tiene porqué ser caro ni difícil. Tenemos la col, col de Bruselas, repollo chino, coliflor, brécol, nabo; todas ellas impiden que las células precancerosas se conviertan en tumores malignos ya que eliminan sustancias cancerígenas; esto se debe a la molécula indol-3-carbínol y al sulforafano. La col y el brécol no se deben de hervir porque pierden estas propiedades.

  • Frutos rojos: moras, frambuesas, fresas, arándanos, cerezas... Tanto la frambuesa como la fresa son capaces de relentecer el crecimiento del tumor por el ácido elágico que contienen. Las cerezas desintoxican al organismo de sustancias químicas del medio ambiente por el ácido glucárico. Por otra parte, los arándanos son efectivos sobretodo en cáncer de colon por las proantocianidinas que contiene como también las contiene el chocolate negro, la canela y el arándano rojo.

  • Setas para subir defensas (sistema inmunológico): son unos de los alimentos que ayudan a luchar contra el cáncer de un modo más eficaz. Tenemos el Shiitake, maitake, oreja blanca, champiñón, portobello, cremini, enoitake pero sobretodo la seta de cardo. Esto se debe al lentinano.

  • Té verde: por sus polifenos evita que el tumor crezca y nos invada. Se ha investigado sobre la leucemia, cáncer de mama, de próstata, de riñón, piel y boca.

  • La soja: evita que el tumor crezca por las isoflavonas que tiene semejante comportamiento a los estrógenos femeninos.Atención: no se recomienda abusar de la soja, ni de los preparados de isoflavonas para la menopausia ni tampoco personas que han tenido un cáncer de mama. Siempre consultar con el médico y/o especialista del tema.

  • Especias y hierbas: la hierbabuena, el tomillo, la mejorana, el orégano, la albahaca y el romero; todas ellas ricas en terpenos que hacen que las células cancerosas mueran o bien hacen que no se crezcan. Por otro lado, la apigenina abundante en el perejil y en el apio provoca que el tumor no se desarrolle.
  • Verduras y frutas ricas en vitamina A y licopeno: como lo son la zanahoria, el calabacín, la calabaza, la batata, el ñame, el tomate, los albaricoques, la remolacha, el caqui; se ha comprobado que son capaces de inhibir el crecimiento de células cancerosas, algunas especialmente agresivas como los gliomas cerebrales. En el caso del tomate, éste tiene que estar cocido para que libere el licopeno.

  • Ajo, cebolla, puerro, chalota, cebolleta: hacen que se mueran las células cancerosas en cáncer de colon, mama, pulmón, próstata y leucemia.


De nosotros depende que tengamos una alimentación para combatir el cáncer, es una arma más que tenemos para luchar, que la podemos tener cada día en nuestros platos principales, ¿por qué no utilizar estos alimentos que ayudan a luchar contra el cáncer?


Autor: Isabel Mª Navarro

Técnica Superior dietética

28.4.09

Importància de la flora intestinal



Al llarg del tub digestiu tenim milions de bacteries que fan funcions essencials per l'organisme.

No té cap sentit, encara que ens alimentem correctament, si tenim una flora desequilibrada perquè no absorbirem bé el que menjem: serà digerit parcialment, per tant, absorbit parcialment.

L'estrès, una alimentació desequilibrada, abús d'antibiótics i altres medicaments.. ens poden portar a una flora desequilibrada.

Consequències d'una flora desequilibrada:
-dispèpsia (males digestions, flatulencies..)
-estrenyiment/ diarrea
-càncer colon-rectal
-intolerancies alimentàries (gluten, làctics, ous, alguns aditius alimentaris..)
-lleu desnutrició (això ho reflexa la pell, la força del cabell, les ungles.. etc)
-sistema inmunitari més dèbil (infeccions recurrents..)

Conclusió
Per això, entre altres motius, és important tenir una dieta rica en fibra (cereals integrals biològics, fruita, llegums, hortalisses..), ja que ajuda a profilerar les bacteries beneficioses per el nostre tub digestiu. Tanmateix, no abusarem de aliments càrnics ni embotits ja que aquests són candiadats a produir putrefaccions intestinals i alterar la nostra flora, com també són aliments molt processats, moltes de les mòlecules que el nostre cos les reconeix com a estranyes i sobrecarga el sistema inmunitari del cos (la flora intestinal és una barrera inmunitaria), això provoca un esgotament innecessari.

16.4.09

Les mil meravelles de la vitamina C


IMPORTANT La vitamina C és una vitamina essencial, és a dir, nosaltres no la podem produir sinó que necessitem prendre-la de la dieta a diari i aquesta la trobem en aliments d’origen vegetal (no animal). Està demostrat que la persona que pren vitamina C viu millor i més anys.

· Augmenta les defenses (sistema immunològic) ; ajuda a cicatritzar ferides i ademés és antibacteriana.

· És responsable del bon funcionament del nostre cos, funciona com a antioxidant- antienvelliment—malalties relacionades amb el cor i els càncers i protegeix a la vitamina A, E i algunes del grup B, però també hi ha estudis que diuen que la vitamina C pot ajudar en demències com l’Alzheimer o malalties com l’esclerosi múltiple i la fibromialgia. Ajuda a millorar el pronòstic d’úlceres gàstriques com també ajuda a frenar el màxim l’avanç del Parkinson.

· Com antioxidant que és, elimina els radicals lliures que es produeixen degut al consum de productes càrnics i embotits que contenen nitrits i nitrats.

· Participa de forma activa en la desintoxicació del fetge.

· Gràcies a ella produïm col·lagen, i això se'n beneficiarà la salut òssia, muscular i dels vasos sanguinis. Ens interessa en casos de arteriosclerosis, colesterolemies, cardiopaties.

· Té propietats antihistamíniques, cosa que s’indica en casos de sinusitis (inflamació del sinus), al·lèrgies i d’atacs d’asma.

· A partir d’ella també produïm neurotransmissors i hormones. Resulta interessant en casos d’irritabilitat, depressió (serotonina).

· Ajuden a mantenir bona salut de les genives, a que no s’inflamin, ni sangrin i es tornin d’un color fosc. La deficiència de vitamina C pot produir gingivitis.

· Ajuda que el ferro s’absorbeixi millor, sobretot el que ve de fonts vegetals.

· Millora la visió i preveu la formació de cataractes o glaucoma.

· Disminueix la tensió arterial. Ajuda a fluïdificar la sang.

· És laxant. Indicat en persones que tingui estrenyiment ocasional o crònic.

· Augmenta la producció de estrògens durant la menopausa.

· Ajuda a prevenir o a millorar afeccions de la pell com la psoriasis o èczemes.

· Ajuda al pronòstic de diabetis de tipo II.


Es recomana per arribar als nivells de vitamina C a diari: pendre 2 peces de fruita al dia (taronja, kivi, plàtan, mandarines, albercocs, caquis, maduixes..) i dos-tres racions de verdures en els àpats principals (dinar i sopar) com la carbassa, col, bróquil, pebrot verd i vermell, cogombre, api, julivert, tòmàquets.. tots ells rics en vitamina C.

7.4.09

Resum dels principals trets dels signes del Zodiac

Informació extreta de la web www.grupovenus.com, pàgina d'astrologia interessant on crec que s'ajusten bastant a la realitat. Per aquesta raó es veu que està l'escrit en castellà.

ARIES: Aries (el Carnero) es "emocionalmente" apasionado, al todo o nada, lanzado y ardiente; "mentalmente" es iniciador, pionero, arriesgado y entusiasta; y sus "conductas" son autoconfiadas, duras, valientes y enérgicas. En síntesis, Aries es la fuerza y la energía puras, pero a veces le cuesta finalizar con paciencia las cosas que empezó con tanto ardor. ATRIBUTOS: impulsivo, directo, sincero, brusco, espontáneo, mandón, fogoso, temerario, seguro, egocéntrico, y con iniciativa.
TAURO: Tauro (el Toro) es "emocionalmente" pausado, celoso, gentil, conservador y muy sensual; "mentalmente" es práctico, aplicado, calmo, prudente y concreto; y sus "conductas" son sólidas, posesivas, algo monótonas y alegres. En definitiva, Tauro es la conservación y la continuidad, pero puede caer en la monotonía y el apego a las rutinas diarias.ATRIBUTOS: testarudo, trabajador, rutinario, amoroso, lento, realista, comodón, fiel, materialista, y paciente.
GEMINIS: Géminis (los Gemelos) es "emocionalmente" juvenil, humano, imaginativo y amigable; "mentalmente" es refinado, variado, curioso, comunicativo e ingenioso; y sus "conductas" son flexibles, hábiles, inconformistas y progresistas. Como resumen, Géminis es capaz de abarcar mucho con su mente, pero en la práctica puede pecar de dejar cosas a medias. ATRIBUTOS: variable, inteligente, indeciso, rápido, nervioso, inventivo, hablador, amigable e ingenuo.
CANCER: Cáncer (el Cangrejo) es "emocionalmente" bondadoso, romántico, suave e íntimo; "mentalmente" es imaginativo, reflexivo, fértil y de buena memoria; y sus "conductas" son compasivas, tímidas, humanas y con tacto. Por todo ello, Cáncer quiere proteger y sentirse protegido por un pequeño grupo de personas allegadas, con lo cual tiende a generar apegos y absorción de los demás. ATRIBUTOS: sensible, llorón, hogareño, poético, melancólico, paternal o maternal, apegado, dulce, falto de voluntad y protector.
LEO: Leo (el León) es "emocionalmente" vital, franco, noble y cálido; "mentalmente" es audaz, dirigente, creativo y con gusto por lo grande; y sus "conductas" son claras, abiertas, llenas de vida y algo arrogantes. En síntesis, Leo quiere ser el León de la selva, haciéndose respetar y paseando con orgullo su melena. ATRIBUTOS: orgulloso, digno, soberbio, sincero, autoritario, de gran corazón, egocéntrico, aristocrático y expansivo.
VIRGO: Virgo (la Virgen) es "emocionalmente" discreto, humano, servicial, amable y reservado; "mentalmente" es preciso, analítico, organizado y con sentido común; y sus "conductas" son planificadas, detallistas, laboriosas y muy prácticas. Por tanto, Virgo es un perfeccionista nato, que quiere el máximo resultado con el mínimo esfuerzo. ATRIBUTOS: estudioso, crítico, discreto, puntilloso, ordenado, pedante, algo frío, e inteligente.
LIBRA: Libra (la Balanza) es "emocionalmente" gentil, simpático, delicado y amante de lo bello; "mentalmente" es cooperador, bueno para las relaciones humanas, cuerdo y armonioso; y en sus "conductas" es popular, diplomático, agradable y tolerante. En definitiva, Libra está buscando continuamente el equilibrio entre los extremos, por lo que evade los conflictos. ATRIBUTOS: frívolo, refinado, indeciso, inteligente, olvidadizo, moderado, tibio y de imagen externa muy cuidada.
ESCORPIO: Escorpio (el Escorpión) es "emocionalmente" radical, profundo, muy sensual y entregado; "mentalmente" es sagaz, centrado, penetrante, crítico y creativo; y en sus "conductas" es transformador, callado y procura ir al grano. Escorpio es, en suma, de personalidad intensa y total, pudiendo caer tanto en la crítica hiriente como en la entrega de sí mismo a un fin elevado o a una persona amada. ATRIBUTOS: intenso, apasionado, extremo, celoso, voluntarioso, explosivo, espiritual, y muy magnético.
SAGITARIO: Sagitario (el Centauro) es "emocionalmente" benévolo, jovial, franco, paternal y leal; "mentalmente" es liberal, imparcial, organizador y elevado; y en sus "conductas" es sociable, idealista, vital, digno y alegre. Sagitario es, en resumen, un aficionado a lo grande, lo bueno y lo cómodo, con lo que tiene que cuidar de no gastar más de lo que tiene. ATRIBUTOS: optimista, derrochador, generoso, burlón, viajero incansable, superficial, expansivo y exagerado.
CAPRICORNIO: Capricornio (la Cabra-Pez) es "emocionalmente" profundo, fiel, pausado, paciente y práctico; "mentalmente" es conservador, responsable, reservado y cerebral; y en sus "conductas" es puntual, incansable, lógico, silencioso y diplomático. Capricornio representa en general el control y el ahorro con el fin de subir social y económicamente. ATRIBUTOS: serio, reflexivo, tacaño, voluntarioso, materialista, concentrado, rígido, maduro y realista.
ACUARIO: Acuario (el Aguador) es "emocionalmente" platónico, amistoso, liberal, tolerante y gentil; "mentalmente" es vanguardista, autodidacta, independiente y moderno; y en sus "conductas" es comunicativo, revolucionario, desprendido y cooperador. Acuario posee, muchas veces, una mente avanzada a su ‚poca, pero le cuesta aterrizar y pasar sus buenas ideas a la práctica. ATRIBUTOS: intuitivo, extravagante, ingenioso, indisciplinado, fraternal, utópico, investigador e imprevisible.
PISCIS: Piscis (los Peces) es "emocionalmente" receptivo, romántico, sacrificado y elevado; "mentalmente" es soñador, artista, interiorizado y algo profético; y en sus "conductas" es inspirado, humano, simpático, generoso y hospitalario. El signo de Piscis, como conclusión, se guía por lo que percibe y lo que siente, con lo que ha de cuidar mucho sus amistades y no rodearse de personas demasiado problemáticas. ATRIBUTOS: dulce, influenciable, sensible, indeciso, místico, pasivo, caritativo, inseguro, religioso, y evasivo.

31 de març, Dia Mundial de Càncer de Còlon i Recte

Aquest tipus de càncer no sempre sol donar síntomes com sang en les femtes, estrenyiment crònic, dolors abdominals sense cap causa aparentment, cansament, vòmits, falta de pes,..
així que més que mai s'ha de fer prevenció.

Se sap que dintre de les causes; una de les més importants, per no dir la més important és la dieta.

Entenem que no podem modificar l'entorn on vivim si aquest és contaminat com diuen els que en saben, però si que podem fer que no vagi a més.
Així que si durant un temps no hem fet una dieta equilibrada, si hem estat angustiats, estressats; hem de dir prou i saber començar.
Sé que és molt cansat dir sempre el mateix, però si estem sans per dins el nostre cos ho agrairà i tot ens anirà millor.
Sembla a ser que la salut, no la podem comprar, però com tot arribarà, amb la genètica i els seus avanços amb les cèl.lules mare sembla a ser que els més rics se'n podran salvar de les malalties més greus. Bé, la ciència és un cavall que ha d'avançar però nosaltres tenim la ètica per decidir el que volem per el nostre cos. Aquí hi ha un debat molt interessant per fer.

D'altra banda, no tenim cultura de prevenir, i costa molt donar consells dietètics per les persones que aparentment estan sanes i tot els hi va bé, però només així podrem evitar els extrems i les actuacions exagerades que pot ser ja no hi som a temps.

Encara que fós un moment, tots hauriem de replantejar-nos què volem, ja no parlo del que volem a altres nivells de la vida, però aquests estan totalment vinculats amb els nostres propis que és bàsicament la salut; la única cosa que ens pertoca a nosaltres mateixos.

Deixar a mans la salut de cadascú, major d'edat, és una decisió molt important, per això, sembla que els humans estem poc evolucionats i hem de fer un pas endavant, per dir que amb la salut nostra, amb la mesura del que poguem, és nostra.

No hi ha res més injust a la vida, que succeixen coses que les haguessim pogut evitar; així que per què no deixar d'abusserar del bistec amb patates i donar-nos el plaer de menjar una poma? ja no dic ecològica, però una poma.

Gràcies.

30.3.09

He rebut el Diploma del Seminari de OLIGOTERAPIA LABCATAL


Avui ha arribat a casa!! puja l'autoestima tenir-lo, així que l'ensenyo per fardar-ne (hehehe).

La vida avança a pas valent!!

29.3.09

Els secrets de les espècies

ATENCIÓ: les espècies no seran terapèutiques si es fa un abús d'elles, inclús poden ser tòxiques per l'organisme o bé no fer cap efecte. Sempre és millor en baixes dosis per estar-ne tranquils. Els nens menors de 6 anys, les dones embarasses, la gent gran i la gent amb un sistema digestiu delicat com colon irritable, diverticulosis, malaltia de Crohn, les evitarem totalment.En insuficiència renal tampoc es donen. Si es tenen dubtes, consultar un especialista.

A continuació algunes de les propietats terapèutiques de les espècies i curiositats d'elles.

COMÍ
Ajuda a reduir el risc contra el càncer de fetge.

SAFRÀ
Ajuda a oxigenar els texits del organisme.

CÚRCUMA
Meravellós antioxidant en càncers (consultar amb especialistes segons el cas de cadascú).
És la reina de les espècies; principal ingredient de la salsa del curri.

ANÍS VERD
Va bé en diarres.
Regula les menstruacións que són irregulars.

ANÍS ESTRELLAT
Va ser introduit per els budistes a Japó.
És digestiu, ajuda eliminar flatulencies en digestions pesades.

ROMANÍ
Antincangerígen per el carnosol que conté (és un potent antioxidant).
És ric en ferro i obra la gana per la gent inapetent.
Cosmètica: va bé per les bolses sota els ulls.

JULIVERT
És un dels aliments més rics en ferro, però no s'ha d'abusar d'ell ja que és tòxic en grans dosis, com la majoria de les espècies.
Popularment s’havia fet servir per el mal alè i les dones a l’Antiga Grècia per dissimular que havien begut vi.

ALFÀBREGA
És l'ingredient principal de la salsa pesto.
És un antioxidant important.
Evita la caigua del cabell.

5.2.09

Anèmia ferropènica en consulta naturista


En un anèmia s’ha de tenir en compte sobretot la dieta, primer hem de saber perquè tenim anèmia. Varies causes ens poden portar a un quadre anèmic; mala alimentació, poc variada, dieta vegetariana mal planificada, dieta molt rica en fibra, pendre infusions de poleo o té ( tanins impedeixen l’absorció del ferro) o bé perquè el nostre organisme és incapaç de fabricar prou glòbuls vermells i hemoglobina per una intervenció quirúrgica o per altres raons fisiològiques.
Totes aquestes possibles raons les hem de trobar amb el que nosaltres sabem i consultar al endocrino com solucionar el problema segons l’analítica en que ens trobem. Hi ha diferents tipus d’anèmia i cada una s’ha de tractar d’una manera diferent. Quan la hemoglobina és molt baixa, no n’hi ha prou en fer dieta, sinó que hauria d’haver una suplementació durant uns mesos, normalment solen ser 6 mesos depèn de cada cas i depèn del professional que tinguem al davant.

S’ha de fer una dieta equilibrada, però sobretot variada, perquè així assegurem al màxim la falta d’algun nutrient que ens pot ser essencial en moments de debilitat i per fer prevenció.

S’ha de dir, i vaig llegir fa poc, que durant l’època fèrtil de la dona, ens hauríem de suplementar de ferro (supervisada per un professional evidentment) sempre.
Molta gent té anèmia i no ho sap i doncs es pensa que està deprimida, bé, lo important és fer-se analítiques i sabem lo que tenim i lo que deixem de tenir. El que és clar és que el ferro és essencial per a una vida sana i equilibrada; és l’encarregat d’oxigenar les cèl·lules del nostre organisme. Cuidar-nos, està a la nostra abast.

La fibra alimentària que es troba bàsicament en el món dels vegetals impedeix la absorció del ferro, d’altra banda, no podem deixar de prendre fibra perquè ja se sap tots els avantatges que té ( prevenció de càncers intestinals, prevenir estrenyiment, regula el transit intestinal). Com més fibra es pren, més aigua necessita el cos, perquè la fibra soluble necessita l’aigua (per solubilitzar-se obviament), perquè la fibra s’eixampli i faci les seves benèfiques funcions. Amb el problema del ferro, tot es soluciona, si prenem la fibra fora dels àpats principals, per exemple, si al matí hem pres la suplementació de ferro, doncs fins a mitja tarda o fins el vespre no fer menús on predomini el regne vegetal.
Això ho farem sense deixar de prendre 5 racions diàries de fruita i verdura ( 5 racions diàries entre les verdures i les fruites del dia). Hem de pensar que els aliments integrals contenen més fibra que els “descasquerats o blancs”.
Tampoc cal preocupar-nos massa sobre la fibra i el ferro, sinó que hem de ingerir fibra però de forma palatina i no de forma brusca per no “espantar” al ferro.
L’alcohol i el vinagre ( àcid acètic ) ens impedeix l’absorció del ferro, a part que provoquen descalcificació i problemes articulars.

RECOMANACIONS generals
- Escollir tots els aliments rics en ferro. Si la anèmia es provocada per un ferro baix, d’altra banda, també s’ha de incorporar vitamina B 12 i àcid fòlic, en general, vitamines del grup B, això ho podrem trobar a la llevadura de cervesa.
- Prendre aigua de mar. És miraculosa, no només perquè és antianèmica sinó perquè se sap que és un remei que funciona molt bé en molts aspectes.
- Orotato de ferro, també es pot prendre amb l’aigua de mar.
- Si la persona fa molt d’exercici físic, el cos necessita més ferro.


ALIMENTS RICS EN FERRO
Albercoc i raïm
“Buey” / corder o xai
Remolacha
Judia pinta vermella (té forma de ronyó)
Melassa / mel
Bròcoli
Achicoria
Llenties
“Ortiga”
Quinoa (és un cereal)
“Centeno” (és un cereal)
Espinacs
Maduixes
“Pasto de trigo”à s’utilitzen les fulles de l’herba
Soja
Bledes
Canonges
Algues: dulse (sobretot) i la spirulina
Fruits secs : ametlles i festucs ( en castellà, pistachos)

EVITAR : té, salvado de trigo, alcohol.

Important : combinar vitamina C + FERRO + vitamines del grup B (es troba en el “germen de trigo”, en el peix blau, llevadura de cervesa i en les carns).


AJUTS
Sabem que la vitamina C en dosis no molt altes, ajuda a l’absorció del ferro. De manera, que és molt recomanable, en el cas, de suplementar el ferro, en el moment de prendre el comprimit de ferro, prendre un suc de taronja natural o un kiwi, un parell de mandarines. Altres ajuts que ens poden anar molt bé és prendre carn en els àpats o producte animal perquè se sap que la metionina (aminoàcid, que es troba en els productes càrnics entre d’altres aliments) ajuda a absorbir millor el ferro. Això ho podríem fer per exemple, fent pèsols amb talls petits de pernil del país.
També ens pot ajudar, ingerir fruita fresca en els àpats, ja que l’àcid tartàric i el màlic que es troben en les pomes, però en general en les fruites, també ajuden a la biodisponibilitat del ferro.
La lisina (aminoàcid) també procura augmentar l’absorció del ferro no hemo o ferro vegetal.
El cobre, com a oligoelement, també ens ajuda.
TOTES AQUESTES AJUDES LES HEM DE PRENDRE EN EL MATEIX ÀPAT PER APROFITAR-HO TOT MILLOR.


SUPLEMENTACIÓ DE FERRO
Suplementar el ferro o no dependrà, de la anèmia, la causa i segons el criteri del metge.
És interessant l’ HEMA – PLEX II perquè a part de tenir ferro, té la vitamina c i vitamines del grup B entre d’altres minerals o oligoelements com el cobre.
D’altra banda, també pots prendre “quelato de ferro” que va bé o el Floradix, però el Floradix és més per manteniment o per prevenir anèmies. Tot això són alternatives al ferro de farmàcia, com potser el ferro-gradumet, que dóna estrenyiment i acidesa o reflexa esofagàstric.

16.1.09

El fum és fatal


Estic molt d'acord amb aquesta publicitat que crida l'atenció d'aquesta manera.. en general, estem mancats d'informació i si volem deixar un hàbit de fumar hem de tenir grans raons per fer-ho. Tothom sap lo que li convé i el que no, el més important és conscienciar al personal i per això estem els que volem canviar el món. Està molt bé que sapiguem que la cigarreta de tabac porti la tira de substàncies nocives, però que el fum ens perjudiqui a tots, encara és més curiós.. perquè són coses que no se solen pensar o no se li dóna tanta importància.
Per això m'he documentat del que produeixen les substàncies tòxiques per el nostre organisme:
Arsènic-> s'ha utilitzat com un verí al llarg de la història. Es creu que Napoleó va morir així després d'analitzar el seu cabell on es va trobar aquest metall pesat.
El consum de begudes alcohòliques n’augmenta l’efecte nociu del fenol i del benzè.
El benzè que també el trobem a les laques, barnissos, en colorants, en el cuir artificial i en alguns medicaments ens pot causar: efectes nocius en la mèdul.la òssia i pot causar una disminució de glòbuls vermells, lo qual ens serà més fàcil tindre una anèmia. També pot produir hemorràgies i danys en el sistema immunitari fent-nos més propers a patir malalties infeccioses o d'altres per immunosupressió.
Poloni 210, substància radioactiva que es troba en les cigarretes però en dosis petites, òbviament. Però és fantàstic si volem una mort lenta.. i acabar com l'espia rus Alexander Litvinenko el 2006. I encara més preocupant és saber que les tabaqueres coneixen aquesta dada des de fa dècades (40anys) i han procurat ocultar-la.
Acetona, sí, lo que porta el esmalt d'ungles això conté el fum del tabac i la cigarreta.
Cianur: és fulminant per una mort ràpida, en pocs minuts entres en convulsions i no calen grans dosis.. bloqueja la cadena respiratòria i a les cèl.lues no els hi arriba oxigen.
DDT(Dicloro-difenil-tricloroetano) afecta al sistema nerviós central i perifèric i és tòxic per el fetge.
Naftalina: disminueix el número de glòbuls rojos.--> anemia hemolítica!--> a les cèl.lules els hi arriba menys oxigen --> possible càncer!!!
Amoniac--> irrita i crema totes les mucoses del cos per on hi passa.
Butà--> si s'inhala en casos aguts ens produeix somnolencia.
Nicotina--> principal causant de l'adicció al tabac. També s'utilitza com a insecticida, és estimulant. En el tomàquet, patata, pebrot i albergínia n'hi ha petites quantitats. També apareix en les fulles de la planta de la coca.
Quitrà--> responsable del enfisema, bronquitis crònica i càncer de pulmó.
El plom ingerit en qualsevol de les seves formes és altament tòxic. Els seus efectes solen sentir-se després d'haver-se acumulat en l'organisme durant un període de temps. Els símptomes d'enverinament són anemia, debilitat, restrenyiment i paràlisi en canells i turmells. Les escates de pintures amb base de plom i les joguines fabricades amb compostos de plom estan considerats com molt perillosos per als nens, per als quals el plom resulta especialment nociu, fins i tot a nivells que abans es consideraven innocus. El plom pot produir disminució de la intel·ligència, retard en el desenvolupament motor, deterioració de la memòria i problemes d'audició i equilibri. En adults, el plom pot augmentar la pressió sanguínia. En l'actualitat, els enverinaments per plom es tracten administrant una sal de sodi o calci de l'àcid etilendiaminotetraacétic (EDTA). El plom s'elimina de l'organisme desplaçant el calci o el sodi i formant un complex estable amb EDTA que s'evacua per l'orina.
Metanol --> afecta al sistema nerviós central, visió borrosa, ceguera, toxicitat.
Des d'aquí animo a tota persona fumadora que deixi el tabac definitivament.

10.1.09

Manipulació ?!

El trimestre passat vaig estar fent un treball sobre la radiació que produien els mòbils, em vaig estar documentant sobre el tema i vaig trobar en la revista Discovery Salud http://www.dsalud.com/ - una de les revistes que fa una crítica més potent sobre la medicina convencional un tema sencer dedicat sobre els últims estudis que s'havien dut a terme i els quals arribaven a unes conclusions tremendes. A continuació, us escric les "curiositats" o les coses que em van cridar l'atenció i que més gràcia em va fer, a vere que us sembla, després d'això penseu si estem ben informats o no.. si son interessos el que mou la informació o és una informació objectiva, clara, científica i transparent..

Þ Los teléfonos celulares son regulados por la Federal Communications Commission y usted puede encontrar en el empaque de muchos teléfonos nuevos, un número llamado el Specific Absorption Rate, o SAR, el cual se usa para indicar la tasa a la cual la energía es absorbida por el cerebro de ese modelo en particular.

Þ En Estados Unidos es obligado el etiquetado de los teléfonos móviles de manera similar al tabaco. Cada nuevo modelo de teléfono indica el nivel de radiación emitida para informar del riesgo.

Þ La radiación emitida por el móvil es 10.000 veces por encima de los valores que alteran en el encefalograma del usuario medidos a 30 cm de distancia.

Þ Muchos municipios han solicitado a la Asociación de Estudios Geobiológicos (GEA), la realización de un mapa de radiación de microondas o solicitando asesoría técnica para la elaboración de ordenanzas que limiten la proliferación de las antenas repetidoras. En algunos países europeos, conscientes del peligro del uso prolongado y habitual de los teléfonos móviles, han llegado a regular, en el entorno laboral, el uso de estos aparatos, evitando, reduciendo o regulando la duración y las formas de su utilización.

Þ No se recomienda comprar móviles a niños menores de 12 años de edad.

Þ Nuevo dispositivo descubierto que parece proteger de las radiaciones del móvil

9.1.09

Benvinguda

Abans que res: Escriuré en català, espero que a ningú li sapiga greu i espero que als del meu poble els hi faci gràcia. Tantmateix això em limitarà a que la gent vegi el meu bloc, bé, potser sí, però de moment la cosa es quedarà així.

M'he decidit a estrenar-me avui, sí.. i donar-me a conèixer en aquest mar tant petit d'internet,.. encara no tinc molt decidit com faré aquest bloc.. com enfocar-ho, bé... sobre la marxa, ho aniré provant. Espero que els que em llegiu almenys no us faci perdre el temps i si és així, mala sort, però la intenció és aprendre entre tots i posar un granet de sorra en aquest món tant meravellós.
Bé, en el meu perfil podreu veure qui sóc.. espero que la persona que surt amb mi no li sapiga greu que surti.. :) en fi, agrair aquesta gent de google que fan que joves com nosaltres, inadaptats, desconcertats.. poguem dir la nostra. Una salutació i endavant!